Meteen naar de inhoud

GGZ – Voor wie

 

Psychotherapie
Mijn praktijk staat open voor volwassenen die psychotherapie (gesprekstherapie) zoeken.

Een gesprek kan je individueel voeren, maar ook samen met je partner of andere familieleden. Het is mijn ervaring dat betrokkenheid van de partner bij de behandeling niet alleen bevorderend werkt op de persoonlijke ontwikkeling van beiden, maar ook op de partnerrelatie.

De meeste ervaring heb ik met de behandeling van persoonlijkheidsproblematiek (problemen in de omgang met jezelf en anderen), angstklachten, stemmingsklachten, traumatische ervaringen. Problemen in de partnerrelatie en werkgerelateerde problemen zoals burnout zijn niet zelden aan de orde en kunnen een belangrijk onderwerp vormen in de behandeling.

Ik heb in de loop van de jaren mensen begeleid van alle rangen en standen en met vrijwel alle soorten problemen. Het maakt uiteraard uit hoe je in elkaar steekt, hoe je omstandigheden zijn en wat je achtergrond is. Toch komt het zetten van stappen in de goede richting voor iedereen op hetzelfde neer.

 

 

Medicamenteuze behandeling
Starten met – of begeleiding van psychofarmaca zonder daarbij gesprekstherapie is voor mij geen optie, uitzonderingen daargelaten.

Hetzelfde geldt voor een vraag om wijziging van psychofarmaca vanwege een ervaren gebrek aan effect. Dit is in mijn praktijk alleen mogelijk als onderdeel van behandeling met psychotherapie.

Ook zie ik af van de mogelijkheid om medicatie voor te schrijven aan cliënten die psychotherapie volgen bij een andere therapeut.

Bij een hulpvraag om psychofarmaca af te bouwen, of om dit als mogelijkheid te bespreken, is psychotherapeutische behandeling door iemand anders voor mij geen bezwaar. 

 

 

 

Let op
Het is psychiaters uitsluitend toegestaan te behandelen in de Specialistische GGZ, niet in de Basis GGZ.