hulpbronnen

Wat je inspireert en verder helpt kan je uiteraard alleen zelf vaststellen. Hieronder vind je enkele suggesties.

 

Boeken: 

 

Interessante artikelen uit diverse media

 

Top-coaches op YouTube:
Op YouTube leveren veel mensen hun bijdrage op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Met name de volgende personen hebben m.i. iets te betekenen.

Oprah Winfrey
De talloze filmpjes van Oprah Winfrey op YouTube vormen een niet te overschatten hulpbron voor wie persoonlijke ontwikkeling zoekt. In dit filmpje vertelt ze over het loslaten van de hoop dat het verleden anders geweest had kunnen zijn.

 

Tony Robbins
Coach Tony Robbins legt aanschouwelijk uit hoe je je mentale toestand onmiddellijk kan optimaliseren: Door enerzijds je fysieke potentieel te benutten en anderzijds je te richten op wat voor jou van waarde is. Daardoor kan je tot nieuw gedrag en tot nieuwe resultaten komen.

 

Jocko Willink
Jocko Willink is een voormalige, gedecoreerde en legendarische officier binnen elite-eenheden van het Amerikaanse leger (Navy Seals). Hij oogt vervaarlijk, maar geeft blijk van grote sensitiviteit en diepgang in zijn gevoel. Inmiddels is hij bestseller-auteur, leiderschapsconsulent en maakt hij veelbeluisterde podcasts,  waaronder ook speciaal voor kinderen.  Hieronder vat hij zijn levenslessen als volgt samen: ben gedisciplineerd, blijf nederig en neem totale verantwoordelijkheid.

 

Brene Brown
Brene Brown is research professor in Amerika, bestseller-auteur, en één van de meest bekeken sprekers bij TED Talks. Hieronder legt ze uit dat het erop aan komt om vanuit jezelf aanwezig te zijn, m.a.w. om kwetsbaarheid toe te laten bij jezelf in het contact met anderen. Zie ook haar boek in de boekenlijst hierboven.

 

 

Afspeellijsten op YouTube:
Op YouTube heb ik enkele afspeellijsten aangelegd van filmpjes die ik inspirerend en leerzaam vind. Hieronder vind je ze gerangschikt naar thema’s en personen: