hulpbronnen

Wat je inspireert en verder helpt kan je uiteraard alleen zelf vaststellen. Hieronder vind je enkele suggesties.

 

Boeken: 

 

 

Top-coaches op YouTube:
Op YouTube leveren veel mensen hun bijdrage op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Met name de volgende personen hebben m.i. iets te betekenen.

Oprah Winfrey
De talloze filmpjes van Oprah Winfrey op YouTube vormen een niet te overschatten hulpbron voor wie persoonlijke ontwikkeling zoekt. In dit filmpje vertelt ze over het loslaten van de hoop dat het verleden anders geweest had kunnen zijn.

 

Tony Robbins
Coach Tony Robbins legt aanschouwelijk uit hoe je je mentale toestand onmiddellijk kan optimaliseren: Door enerzijds je fysieke potentieel te benutten en anderzijds je te richten op wat voor jou van waarde is. Daardoor kan je tot nieuw gedrag en tot nieuwe resultaten komen.

 

Jocko Willink
De vervaarlijk ogende Jocko Willink was een gedecoreerde officier binnen elite-eenheden van het Amerikaanse leger (Navy Seals). Inmiddels is hij bestseller-auteur, leiderschapsconsulent en maakt hij veelbeluisterde podcasts. Hij geeft blijk van ongecompliceerde diepgang. Hieronder vat hij zijn levenslessen als volgt samen: ben gedisciplineerd, blijf nederig en neem totale verantwoordelijkheid.

 

Brene Brown
Brene Brown is research professor in Amerika, bestseller-auteur, en één van de meest bekeken sprekers bij TED Talks. Hieronder legt ze uit dat het erop aan komt om kwetsbaarheid toe te laten bij jezelf in het contact met anderen. Zie ook haar boek in de boekenlijst hierboven.

 

 

Afspeellijsten op YouTube:
Op YouTube heb ik enkele afspeellijsten aangelegd van filmpjes die ik inspirerend en leerzaam vind. Hieronder vind je ze gerangschikt naar thema’s en personen: