Meteen naar de inhoud

Weet wat je eet, Daan de Wit

 

Daan de Wit (1969) is journalist en verslaggever voor televisie, documentaire en geschreven media. Eerder publiceerde hij interessante onderzoeksjournalistieke boeken:
De Volgende Oorlog
Dossier Mexicaanse griep
Prikken ja of nee? Alle voors en tegens van corona-vaccinatie

 

 

 

In principe is het niet ingewikkeld om gezond te eten en te drinken. Gevarieerde, onbewerkte en verse voedingsmiddelen vormen de hoofdzaak.

Toch ligt het voor de hand dat gezond verstand en zelfdiscipline niet helemaal volstaan. Dat ligt enerzijds aan de inrichting van onze maatschappij. Zo is het volkomen ingeburgerd om melkproducten te nuttigen die zijn gepasteuriseerd (verhit). Rauwmelkse producten liggen hooguit in de schappen van natuurvoedingswinkels. De nadelen van pasteurisatie en de voordelen van rauwmelkse voedingsproducten vind je alleen besproken, wanneer je gericht naar deze informatie zoekt. Ook mogelijkheden als het fermenteren van voeding, of het trekken van bouillon uit botten, bereiken je slechts wanneer je je verdiept in de materie. Terwijl het duidelijk bijdraagt aan je gezondheid. Een stof als fructose wordt verwerkt in allerlei producten en zonder waarschuwing aangeboden. Terwijl daar alle aanleiding toe is. Vermoedelijk leeft nog steeds bij grote delen van de bevolking de overtuiging dat vet eten niet gezond is en leidt tot gewichtstoename. Ook dit idee, dat inmiddels wetenschappelijk als weerlegd kan worden beschouwd, komt uitgebreid ter sprake. Zo is er meer informatie te vinden in dit boek, die van belang is voor een goede gezondheid, maar waar je niet zelf opkomt en die je niet bereikt als je er niet naar zoekt.

Ik kan een boek als Weet Wat je Eet dan ook aanbevelen.

Meer informatie vind je op de website weetwatjeeethetboek.nl.