Ga naar de inhoud

coaching – visie en werkwijze

Er zijn veel verschillende vormen van coaching en vrijwel alle hebben hun relatieve waarde. De coaching die je bij mij kunt volgen integreert vormen van coaching zoals personal coaching, jobcoaching, transformationele coaching, life coaching, systemische coaching, enzovoort. Coaching volgens één bepaalde methodiek beschouw ik als achterhaald.

Mijn visie op persoonlijke ontwikkeling vind je uitgebreid beschreven op deze website. Kort samengevat is mijn begeleiding is steeds gericht op verheldering van wat er aan de hand is, op je gevoel daarbij en op de pragmatische oplossing van concrete dilemma’s.

Verbetering komt doorgaans snel tot stand, verandering kan meer tijd kosten.

Ik put uit ruim 25 jaar werkervaring op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik ben opgeleid als arts, psychiater en medisch manager. Uitgebreide scholing volgde ik binnen verschillende psychotherapeutische scholen. Verder ben ik goed bekend met literatuur van buiten de wetenschappelijke wereld op het gebied van coaching en persoonlijke ontwikkeling.

 

Privacy
Het spreekt voor zich dat je privacy gegarandeerd is tegenover alle partijen.

 

Duur van een gesprek
Een gesprek duurt in principe 60 minuten minuten. In overleg kan hiervan worden afgeweken.

 

Frequentie van de gesprekken
De frequentie wordt in overleg bepaald.

 

Duur van het traject
Een traject kan bestaan uit enkele gesprekken, maar ook gedurende jaren worden voortgezet.
Een traject dat afgerond was, kan op een later tijdstip direct weer worden voortgezet.

 

Vorm
Coaching heeft bij mij de vorm van een vrij gesprek.

 

Alleen of met z’n tweeën
Het werkt in het algemeen goed om een coachingstraject deels of zelfs geheel samen met je partner te volgen. Sowieso kunnen individuele coaching en partnerrelatie-coaching juist goed samen gaan. Ieders eigen persoonlijke ontwikkeling èn de partnerrelatie vormen dan het uitgangspunt van het gesprek.

 

Doelen
Ik hecht eraan dat steeds zo duidelijk mogelijk is waar de coaching over gaat en waar deze op gericht is. De doelen kunnen uiteraard in de loop van de gesprekken worden aangescherpt of bijgesteld. Het is tenslotte niet helemaal te voorspellen hoe een een gesprek, laat staan een serie gesprekken verloopt. Voorop staat het doel om elke sessie een zinvolle gebeurtenis te laten worden.

 

Feedback van clienten
Tijdens of na afloop van vrijwel elk gesprek bespreek ik met clienten in hoeverre zij het gesprek als zinvol (hebben) ervaren. Zo kan steeds duidelijk worden of een gesprek goed verloopt of is verlopen, of dat bijsturing nodig is.

 

Locatie
In principe vindt coaching plaats in het praktijkgebouw aan de Kampweg te Doorn.
Soms is het voor een cliënt niet goed mogelijk om zich naar de praktijk te begeven. Het is dan ook mogelijk het gesprek telefonisch te voeren. Ook kan een gesprek al wandelend door de bosrijke omgeving. Uiteraard is contact ook per mail mogelijk.

 

Werktijden:
maandag: 09.15u – 14.00u
dinsdag: 11.30u – 17.00u
woensdag: 13.00u – 17.00u
donderdag: 11.30u – 17.00u
vrijdag: 09.15u – 11.30u