coaching – voor wie?

Algemeen
Iedereen maakt vroeger of later een fase door waarin coaching een verschil kan maken. Bijvoorbeeld wanneer je merkt dat je vastloopt en in cirkeltjes blijft draaien; wanneer je ergens mee zit en er niet verder mee komt; of wanneer je voor je gevoel alleen nog maar te kiezen hebt tussen twee kwaden.

De één zal misschien merken dat zijn concentratie, zijn stemming, of zijn nachtrust achteruit gaan. Een ander stelt vast dat het contact met zijn partner, kinderen of zijn ouders niet meer bepaald optimaal zijn. Op het werk kan de spanning oplopen en lukt het niet optimaal te presteren. Weer een ander loopt er tegen aan geen partner of werk te kunnen vinden of behouden.

Ik heb in de loop van de jaren gewerkt met mensen van alle rangen en standen, en met alle soorten problemen. Het maakt uiteraard uit hoe je in elkaar steekt, hoe je omstandigheden zijn en wat je achtergrond is. Toch komt het zetten van stappen in de goede richting voor iedereen op hetzelfde neer.

 

Het nieuwe normaal
Sinds het begin van het jaar 2020 is wereldwijd sprake van een Nieuw Normaal. Men wordt geconfronteerd met ongekende geboden en verboden, met alle gevolgen van dien. Er is geen uitzicht op terugkeer naar wat altijd normaal is geweest. Allerlei nieuwe problemen en dilemma’s kunnen het moeilijk maken om emotioneel evenwichtig te blijven en in het verkeer met anderen de harmonie te bewaren.

Zoals steeds in mijn coaching is er ruimte om emoties te verwerken, gedachten te ordenen en te bepalen wat juist is.