Ga naar de inhoud

coaching – voor wie?


Iedereen maakt vroeger of later een fase door waarin coaching een verschil kan maken. Bijvoorbeeld wanneer je merkt dat je vastloopt, in cirkeltjes blijft draaien en je probleem langzamerhand verergert; wanneer je ergens mee zit en er niet uit komt; of wanneer je voor je gevoel alleen nog maar te kiezen hebt tussen twee kwaden.

De één zal misschien merken dat zijn concentratie, zijn stemming, of zijn nachtrust achteruit gaan. Een ander stelt vast dat het contact met zijn partner, kinderen of zijn ouders bepaald niet meer optimaal zijn. Op het werk kan de spanning oplopen en lukt het niet meer om naar wens te presteren.

Ook langer bestaande klachten of problemen kunnen een reden zijn voor coaching. Voor mij is de enige voorwaarde dat er geen onderliggende vraag is om behandeling in de GGZ bij mij en dat daar ook geen dringende indicatie voor is. 

Ik heb in de loop van de jaren mensen begeleid van alle rangen en standen en met vrijwel alle soorten problemen. Het maakt uiteraard uit hoe je in elkaar steekt, hoe je omstandigheden zijn en wat je achtergrond is. Toch komt het zetten van stappen in de goede richting voor iedereen op hetzelfde neer.